Malzemeler:
- Hamur için:
- 2 su bardağı ılık su
- 1 çay bardağı ılık süt
- Yarım çay bardağı sıvı yağ
- Yarım paket yaş maya
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 1 tatlı kaşığı şeker
- Yeteri kadar un (yarım kilodan biraz fazla)
- Kıymalı harcı için:
- 400 gram kıyma
- 1 çay bardağı sıvı yağ
- 1 yemek kaşığı tereyağı
- 2 tane kuru soğan
- 2 diş sarımsak
- 2 tane yeşil sivri biber
- 2 tane kırmızı biber
- 4 tane domates
- 1 yemek kaşığı domates salçası
- 1 yemek kaşığı biber salçası
- 1 çay bardağı kaynar su
- 1 tatlı kaşığı karabiber
- 1 tatlı kaşığı pul biber
- Sarımsaklı yoğurt (servis için)
Hazırlık:
- Hamur için, ılık süt ve suyu karıştırın. Mayayı ekleyip çatalla ezin. Sıvı yağ, şeker ve tuzu da ilave edip karıştırın.
- Yavaş yavaş unu ekleyerek yumuşak bir hamur yoğurun. Mayalanması için yaklaşık 1 saat dinlendirin.
- Kıymalı harç için, kıymayı suyunu salıp çekene kadar pişirin. İçine tereyağı ve sıvı yağını ekleyin.
- Soğan, sarımsak, biberleri ve rendelenmiş domatesi doğrayın. Harca ekleyip pişirmeye devam edin.
- Mayalanan hamuru lavaş şeklinde açın ve tavada pişirin (yağ kullanmadan).
- Soğuyan yufkaları servis tabağına koyun ve kıymalı harçla kat kat sürün.
- Sarımsaklı yoğurtla servis edin. Afiyet olsun! 🌟