Yağlama Tarifi. Yağlama Nasıl Yapılır?

Malzemeler:

  • Hamur için:
    • 2 su bardağı ılık su
    • 1 çay bardağı ılık süt
    • Yarım çay bardağı sıvı yağ
    • Yarım paket yaş maya
    • 1 tatlı kaşığı tuz
    • 1 tatlı kaşığı şeker
    • Yeteri kadar un (yarım kilodan biraz fazla)
  • Kıymalı harcı için:
    • 400 gram kıyma
    • 1 çay bardağı sıvı yağ
    • 1 yemek kaşığı tereyağı
    • 2 tane kuru soğan
    • 2 diş sarımsak
    • 2 tane yeşil sivri biber
    • 2 tane kırmızı biber
    • 4 tane domates
    • 1 yemek kaşığı domates salçası
    • 1 yemek kaşığı biber salçası
    • 1 çay bardağı kaynar su
    • 1 tatlı kaşığı karabiber
    • 1 tatlı kaşığı pul biber
  • Sarımsaklı yoğurt (servis için)

Hazırlık:

  1. Hamur için, ılık süt ve suyu karıştırın. Mayayı ekleyip çatalla ezin. Sıvı yağ, şeker ve tuzu da ilave edip karıştırın.
  2. Yavaş yavaş unu ekleyerek yumuşak bir hamur yoğurun. Mayalanması için yaklaşık 1 saat dinlendirin.
  3. Kıymalı harç için, kıymayı suyunu salıp çekene kadar pişirin. İçine tereyağı ve sıvı yağını ekleyin.
  4. Soğan, sarımsak, biberleri ve rendelenmiş domatesi doğrayın. Harca ekleyip pişirmeye devam edin.
  5. Mayalanan hamuru lavaş şeklinde açın ve tavada pişirin (yağ kullanmadan).
  6. Soğuyan yufkaları servis tabağına koyun ve kıymalı harçla kat kat sürün.
  7. Sarımsaklı yoğurtla servis edin. Afiyet olsun! 🌟
Yukarı