Mutfak İçin İpuçları – Mutfak İçin Pratik Bilgiler

  1. Temiz aletler, kaseler ve mutfak eşyaları toplayarak çalışma alanınızı düzenleyin. Çöp sepetini unutmayın.
  2. Yumurta karışımını yapmak için büyük bir yumurtayı bir çorba kaşığı su ile pürüzsüz olana kadar çırpın. Bunu hamur işlerini birbirine yapıştırmak için bir tutkal olarak kullanın ve parlak bir görünüm için üstüne sürün.
  3. Domatesleri kolayca soyun! Üstüne bir X işareti koyun ve sıcak su dolu bir tencerede 15-30 saniye ısıtın. Soğur soğumaz kabukları soyulacaktır.
  4. Rahatlık! Mutfakta çalışırken kirlenmeyi önlemek için rahat kıyafetler ve bir önlük giyin.
  5. Bir pişirme ölçeğine yatırım yapın. Bir tartı sadece malzemelerinizi doğru bir şekilde tartmanızı sağlamakla kalmaz, aynı zamanda tüm süreci kolaylaştırır.
  6. Pişirmeye başlamadan önce her zaman tarifleri okuyun ve tekrar okuyun.
  7. Kullanmayı bitirdiğinizde yıkayarak temizleyin.
  8. Izgara yaparken veya kızartırken, yiyecekleri ters çevirmekten kaçınmak için bir yerine iki şiş kullanın.
  9. Bir bifteğin pişme derecesini kontrol etmek için temel kuralları öğrenin ve uygulayın.
  10. Tereyağının tavada çok fazla yanmasını önlemek için limon suyu ekleyin.
  11. Tuzu benimseyin. Tuz yemeğin lezzetini artırır. Kaşer tuzu ile pişirin ve deniz tuzu ile baharatlayın.
  12. Arpacık soğanı bulamıyor musunuz? Onun yerine soğan ve sarımsak karışımı kullanın.
  13. Sarımsakla uğraştıktan sonra kokusundan kurtulmak için parmaklarınızı lavabo gibi paslanmaz çeliğe sürün.
  14. Fırınlar yalan söyler. Ön ısıtma sıcaklığını kontrol etmek için fırına başka bir termometre yerleştirin.
  15. Pişirme sürelerini göz ardı edin. Bitmiş yemeği kontrol etmek için duyularınızı (koku, tat, dokunma) kullanın.
  16. En çok yönlü ve önemli alet keskin bir şef bıçağıdır.
  17. Yumurta pişirmenin farklı yollarını öğrenin.
  18. Yumurta haşlarken, sarısının kırılmasını önlemek için haşlama suyuna bir çay kaşığı beyaz sirke ekleyin.
  19. Her seferinde iyi haşlanmış yumurta yapmak için, bir tencere suyu kaynatın ve ardından ocağı kapatın. Yumurtaları 12 dakika boyunca kaynar su dolu tencereye koyun, ardından soğuk suya aktarın.
  20. Yumurtaları tezgahın üzerindeki kağıt havluların üzerine kırın!
  21. Tavanın kapağını kapatın ve yumurtaları buhar altında pişirin. Ters çevirmenize gerek yok.
  22. Baharatlamadan önce her zaman tadına bakın.
  23. Doğrama tahtasını sabit ve güvenli tutmak için nemli bir kağıt havlu ile tezgahın üzerine sabitleyin.
  24. Bıçağı doğru tutun: sapını kavramak yerine bıçağı sıkıştırın.
  25. Makarnayı yıkamayın.
  26. Meyer limonu yerine yarım limon ve yarım portakal kullanın.
  27. Sarımsak sotelerken, yanmayı önlemek için kıyılmış yerine dilimlenmiş sarımsak kullanın.
  28. Terbiyeli bir dökme demir tavaya yatırım yapın. Isıyı eşit olarak dağıtırlar ve temizlemesi kolaydır.
  29. Yeşil yapraklı sebzelerin saplarını koparın ve sert saplarını çıkarmak için diğer elinizle yaprakları hafifçe çekin.
  30. Tarifte ayran isteniyorsa, normal süte limon suyu ekleyebilirsiniz.
  31. Zamandan kazanmak için salatayı servis etmeden önce hazırlayın. Tüm malzemeleri bir kaseye koyun ve servis yapana kadar sosu eklemeyin.
  32. Baharatları soba ve ışık gibi ısı kaynaklarından uzak tutun. Otlar ve baharatlar neme veya ısıya maruz kaldıklarında lezzetlerini kaybederler.
  33. Bayat ekmek, ekmek kırıntısı yapmak için mutfak robotundan geçirilebilir.
  34. Tost ve ızgara yapmadan önce biftek oda sıcaklığına getirilmelidir.
  35. Taze otları buzdolabında bir bardak su içinde saklayın.
  36. Yırtılmalarını önlemek için dilimlemeden önce soğanların köklerini kesin.
  37. Çıtır patates kızartması veya cips yapmak için: patatesleri dilimleyin ve nişastasını gidermek için pişirmeden önce 1 saat suda bekletin.
  38. Kereviz düzleşecek mi? Buzdolabına koymadan önce kalay folyoya sarmayı deneyin.
  39. Sert esmer şekeri yumuşatmak için kuru ekmeği bir gece boyunca bir torbaya koyun.
  40. Turunçgilleri avucunuzun içinde yuvarlayın ve sularını salmalarına yardımcı olmak için tezgaha koyun.
  41. Mutfak kilerinde bulunması gerekenler: zeytinyağı, un, et suyu, tuz, esmer pirinç veya makarna, fasulye, sirke, şeker, yumurta, soya sosu.
  42. İkiye bölünmüş avokadolar, raf ömürlerini uzatmak için iri kısımları bozulmadan buzdolabında saklanabilir.
  43. Dilimlenmiş elmaların kararmasını önlemek için hafifçe limon veya misket limonu suyu sıkın.
  44. Tereyağı dondurucuda altı aya kadar saklanabilir.
  45. Bal doğal bir koruyucudur ve bozulmaz.
  46. Açılmış un torbaları dondurucuda saklanırsa daha uzun süre dayanır.
  47. Mantarlar nemi kolayca emer ve kuru tutulmalıdır.
  48. Tavayı malzemelerle aşırı doldurmayın. Isı eşit olarak dağılmayacaktır.
  49. Kivi gibi küçük meyveleri kesmek için bir yumurta dilimleyici kullanın.
  50. Tarif sadece bir rehberdir. Kendi tercihlerinize uygun olanla değiştirin.
  51. Güneşte kurutulmuş domatesleri geri döndürmek için 20 dakika sıcak su veya et suyunda bekletin.
  52. Standart bir sos 3 yağ: 1 sirke oranına dayanır.
  53. Sarımsak kokusunu önlemek için her zaman oda sıcaklığında saklayın.
  54. Bıçakları keskin tutmak için sık sık bileyin. Keskin bıçaklar güvenli ve verimli pişirme için önemlidir.
  55. Bütün tavuk satın almak ve pişirmek uygun maliyetli ve becerikli bir yöntemdir.
  56. Bal reçele mi yapıştı? Kıvamını gevşetmek için kabı beş dakika sıcak suya koyun.
  57. Tuhaf şekilli sebzeler, yüzeylerini eşitlemek için uçları kesilerek güvenli bir şekilde kesilebilir.
  58. 1 bardak su ve 1 bardak şekeri orta derecede sıcak bir tavada şeker eriyene kadar kaynatarak basit bir şurup yapın. Şişeleyin ve buzdolabında 2 haftaya kadar saklayın.
  59. Artan domates salçasını küçük bir buzlukta dondurun.
  60. Tereyağını yumuşatmak için dilimleri bir kaseye koyun ve oda sıcaklığında 10-15 dakika bekletin.
  61. Büyük bir kalabalığa dondurma servis etmek için dondurma kepçesini atın. Tüm kabı daha küçük porsiyonlara bölün.
  62. Yumuşak peynirleri rendelerken, güzelce rendelenmelerini sağlamak için 30 dakika dondurun.
  63. Mandolin adı verilen bir kesme aleti en iyi arkadaşınız olabilir. Sebzeleri her seferinde mükemmel bir şekilde parçalayabilir, dilimleyebilir ve küp küp doğrayabilir. Her zaman yavaşça kesin ve parmaklarınızı kesmekten kaçınmak için bir güvenlik koruması kullanın.
  64. Soteleme yaparken önce tavayı, sonra yağı ısıtmak, ardından malzemeleri eklemek önemlidir.
  65. Kurutulmuş hindistan cevizini bir tutam süt ile nemlendirin ve 10 dakika bekletin.
  66. Bakteri üremesini önlemek için sıcak yemekleri sığ bir kapta soğumaya bırakın.Büyük bir stok yapın ve daha sonra kullanmak üzere plastik torbalarda dondurun.
  67. Mayonez, ekşi krema ve ağır krema yerine sağlıklı bir alternatif olarak Yunan yoğurdu kullanın.
  68. Tereyağı ve yumurtaları buzdolabından çıkarın ve pişirmeden önce oda sıcaklığına gelmelerini bekleyin.
  69. İnce sızma zeytinyağı özel yemekler için veya lezzetini vurgulamak için yemeğin üzerine gezdirmek için kullanılmalıdır.
  70. Pişmiş veya ızgara etleri servis etmeden önce oda sıcaklığında dinlendirin.
  71. Sebzeleri haşlayın ve ardından buzlu suya koyun, parlak renklerini korumalarına yardımcı olur.
  72. Kolay yıkama için fırın tepsilerini parşömen kağıdı ile kaplayın.
  73. Tasarruf etmek için meyve ve sebzeleri mevsiminde satın alın. Daha sonra kullanmak üzere hava geçirmez kaplarda dondurun. Servis yapmadan önce her zaman yemeğin tadına bakın.
  74. Deniz ürünlerini mevsiminde çok erken pişirmeyin. Sadece limon suyu, tuz ve karabiber kullanın.
  75. Kıyma her zaman taze olmalıdır.
  76. Lezzeti korumak ve yanmayı önlemek için kısık ateşte yavaşça pişirin.
  77. Yemek pişirirken her zaman, her zaman, her zaman ölçün. Yemek pişirmek bir bilimdir ve yanlış ölçümler felakete yol açabilir.
  78. Pirinç pişiriciniz kişisel mutfak yardımcınız olabilir. Tüm dağınık işleri pilav pişiriciye bırakın ve suyun kaynamasını izlemek için endişelenmenize gerek kalmasın.
  79. Yapraklı yeşilliklerin ömrünü uzatmak için, saklamadan önce nemli kağıt havlulara sarın ve tekrar kapatılabilir plastik bir torbaya koyun.
  80. Tüm malzemeleri eklemeden önce tavadaki yağı test edin. Küçük bir miktarını atın ve geri kalanını eklemeden önce cızırtı olup olmadığını kontrol edin.
  81. Acı biber ile yemek pişirirken ellerinizi ve gözlerinizi korumak için lastik eldiven giyin. Alternatif olarak, ellerinize bitkisel yağ sürün ve kullandıktan hemen sonra sabun ve suyla yıkayın.
  82. Evde yemek pişirmek zihin ve beden için iyidir. Sık sık ve başkalarıyla birlikte yemek pişirin.
  83. Islanmaktan kaçınmak için, büyük partiler için salata hazırlamayın. Servis edin ve sonra konuklardan kendilerinin giydirmesini isteyin. Deniz ürünleri balık kokmamalıdır.
  84. Kurabiye hamurunu fırın tepsisine yerleştirmeden önce soğutun. Bu, tereyağının düzleşmesini ve yumuşak dokusunu kaybetmesini önleyecektir.
  85. Acı biberin çekirdeklerini çıkarmak acılığını azaltacaktır.
  86. Sık kullanım için blender gibi temel mutfak aletlerini tezgahta bulundurun.
  87. Sebzeler fazla pişirildiklerinde önemli enzimlerini ve besin maddelerini kaybedebilirler.
  88. Ahşap doğrama tahtaları sirke ile elde yıkanarak dezenfekte edilmelidir.
Yukarı